Evenimente
Sorin Grindeanu: evenimente publice, politice, profesionale

 
Mai multe...

Sorin Grindeanu depune jurământul ca Ministru pentru Societatea Informațională, marți 16 decembrie 2014.

 

 

 

-          Cum a fost această campanie pentru Sorin Grindeanu, candidatul USL în colegiul 2 Camera Deputaților Timișoara ?
 
-          Una plină din toate punctele de vedere. Şi cred că lucrul cel mai important pe care l-am realizat în această perioadă este că am făcut dovada faptului că atunci când timişorenii, simpli cetăţeni şi politicieni deopotrivă, fac echipă pentru interesele oraşului nu pot decât să aibă succes. Când am pornit campania de strângere de semnături pentru o nouă clădire a spitalului de copii, au fost anumite personaje din sfera politică locală care au spus că fur startul campaniei, că nu mă interesează să rezolv problema și că oricum nu am cum să fac nimic. Alături de cei peste 33.000 de oameni care au semnat această petiţie am dovedit că se poate. Şi nu vorbim de o promisiune, ci de o realitate. Premierul Victor Ponta a anunţat că în bugetele 2013 şi 2014 vor fi alocaţi banii pentru ridicarea construcţiei. În 30 noiembrie, împreună cu dl. primar Robu,  dl. Bojin, dl. Gârboni – președintele FACT și omul care mi-a cerut să mă implic în susținerea cauzei spitalului, cu directorii spitalului, am fost să-i arătăm premierului Ponta situația. I-am arătat inclusiv cele 9 bibliorafturi cu semnăturile strânse. Decizia de alocare a banilor a fost luată acolo, la fața locului. Victor Ponta a fost impresionat de drama copiilor care sunt trecuți cu targa peste liniile de tramvai și de faptul că în scurt timp este posibilă evacuarea a nu mai puțin de 7 secții care funcționează în clădiri retrocedate. Acum așteptăm să fie gata proiectul și să fie allocate sumele: 75% de la govern și 25% de la autoritățile locale și județene.
  
-          Să înţeleg că sunteţi mulţumit de ce aţi realizat?
 -          Mulţumit pentru moment. Pentru că am dovedit că timişorenii pot să fie o forţă și dacă își doresc ceva cu adevărat, pot să obțină. Acest proiect al spitalului de copii nu trebuie să fie decât începutul unui alt mod de a face politică. Politica proiectelor asumate şi duse până la capăt. Mai sunt multe de făcut pentru ca Timișoara să reajungă acolo unde-i este locul. Îmi doresc să fac parte dintr-un Parlament cu deputați și senatori care să cunoască sentimentul de datorie și responsabilitate. Eu doar așa concep să fiu: serios, implicat, activ, prezent, decis, conștient, sincer, devotat, consecvent și.... timișorean.  Da. Timișorean. Voi susține Timișoara ca pe o prioritate absolută, pentru că Timişoara este familia mea, casa mea, mândria mea. Susţin că avem nevoie de o altfel de politică, mai bună pentru noi toţi. Militez înverșunat împotriva traseismului politic, vin cu angajamente, niciodată cu promisiuni, susțin dialogul și sunt de pe acum un coechipier  excelent pentru colegii mei și pentru primarul Nicolae Robu. În plus, consider că am câteva atuuri foarte importante ca politician: vin din administrație și cunosc problemele acestui oraș, cunosc nevoile oamenilor, e prima dată când candidez uninominal și sunt hotărât să demonstrez că sunt foarte bun în ceea ce fac.
 
-          Ce mesaj le transmiteţi alegătorilor din colegiul 2 înainte de ziua decisivă a votului?
 
-          Același mesaj îl transmit tuturor timişorenilor, nu numai celor din colegiul în care candidez. La alegerile din 9 decembrie este vorba despre noi şi alegerile pe care le facem, despre faptul că votul fiecăruia dintre noi poate influența decisiv politica și deciziile care vor fi luate după aceea. Sunt decizii importante pentru  țară, pentru familiile noastre și care vor influenţa aproape toate lucrurile care contează pentru noi. Timişoara are şansa unică de a avea o echipă completă care să fie în slujba ei – administraţie locală, judeţeană şi centrală. USL a dovedit că acordă Timişoarei respectul pe care-l merită. 9 decembrie nu trebuie să fie decât începutul unei noi etape istorice pentru Timişoara. Şi tine de votul fiecăruia dintre noi ca să fie aşa.

În cadrul evenimentelor de campanie electorală, Sorin Grindeanu, candidat USL pentru Camera Deputaților în colegiul 2 Timișoara, a discutat cu cetățenii din cartierul Dâmbovița. Temele dezbătute au făcut referire la campania pentru noul spital de copii din Timișoara, pentru care mulți dintre locuitorii din Dâmbovița și-au manifestat sprijinul prin semnarea Scrisorii Deschise, dar și la programul de guvernare USL sau la lucrările de intrastructură din cartier.

Multă bucurie în echipa DA. REUSIM

Suntem la cinci săptămâni de când a fost lansată Scrisoarea Deschisă pentru susținerea unui nou spital de copii, iar numărul semnatarilor scrisorii a depașit 25 mii.

Mulțumim tuturor și nu ne oprim aici, strângem în continuare semnături online și prin cei aproape o sută de voluntari implicati in campanie.

Sorin GRINDEANU

 

În prima săptămână a campaniei DA. REUSIM pentru un nou spital de copii s-au strâns aproape 3000 de semnături online. În sprijinul campaniei a venit si europarlamentarul Daciana SÂRBU, a cărei declarație a încurajat și a dat energie echipei DA. REUȘIM.